Meteorologii anunță vreme rea pentru București

Miercuri seara, Capitala va fi vizată de un cod galben de furtună: între orele 18 și 3 dimineața, vor fi rafale puternice de vânt, iar în unele cartiere vitezele vor atinge și 65 de kilometri la oră.

De asemenea, va ploua torențial – se vor cumula 25-30 de litri pe metru pătrat.

Anunțul a fost făcut de meteorologul Gabriela Băncilă, în urmă cu scurt timp la comandamentul local convocat la Primăria Capitalei.

Primarul general Gabriela Firea a cerut să fie toaletaţi copacii, pentru a nu exista riscul ca aceştia sau crengi să fie doborâte de vânt, a cerut verificarea panourilor publicitare şi a cerut poliţiei locale să discute cu diriginţii de şantier pentru a-şi pune în siguranţă utliajele şi macaralele care ar putea crea probleme în cazul rafalelor de vânt.

Proprietarilor de terase li s-a solicitat să îşi pună în siguranţă clienţii şi să aibă grijă ca umbrelele să nu se desprindă, la fel şi acoperişurile, care sunt construcţii uşoare.

Meteorologii au transmis, marţi, o informare potrivit căreia, de marţi seară, până joi la ora 23.00, instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se vor înregistra averse torenţiale, descărcări electrice şi grindină. Cantitatea de precipitaţii poate ajunge la 40 de litri pe metru pătrat, iar rafalele de vânt vor depăşi 60 de kilometri la oră.

Potrivit informării meteorologice, la munte, în Maramureş, nordul Moldovei şi al Transilvaniei, local în Oltenia, Muntenia şi Banat în seara zilei de marţi şi în noaptea de marţi spre miercuri vor fi perioade în care vremea va fi instabilă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS