Metallica va lansa un nou album în această vară

Toboşarul Lars Ulrich, membru fondator al grupului rock Metallica, a declarat că noul album al formaţiei americane va fi gata vara aceasta, potrivit loudwire.com.

Lars Ulrich a confirmat finalizarea noului disc Metallica şi a precizat că, dacă acesta nu va fi lansat în 2016, nu va fi decât din cauza unor raţiuni cosmice.

”Ne apropiem de finalul procesului de creaţie şi trebuie să ne hotărâm cum vom împărtăşi acest album cu universul”, a declarat Lars Ulrich pentru Metal Forces.

”În luna iunie, ne vom aduna şi vom discuta. Trebuie să-i găsim un nume şi să stabilim ce piese va include”, a mai spus muzicianul.

”Dacă albumul nu iese anul acesta, nu va fi pentru că nu va fi gata, ci pentru că există anumite raţiuni cosmice şi ar fi înţelept să-l păstrăm până anul viitor, dar discul va fi gata vara aceasta”, a precizat Lars Ulrich.

La jumătatea lunii martie, chitaristul Kirk Hammett a menţionat că Metallica lucrează din nou cu producătorul Greg Fidelman, cu care a colaborat şi pentru albumul ”Death Magnetic” (2008).

”Greg este implicat total în acest album şi este aşa de vara trecută. Face o muncă incredibil de bună”, a mai spus Lars Ulrich.

Anul acesta, Metallica a susţinut două concerte în Statele Unite – în San Francisco şi Berkeley, iar un al treilea va avea loc în luna august, în Minneapolis.

Metallica a concertat la Bucureşti în 1999, 2008 şi 2010.

Formaţia Metallica a fost fondată, pe 28 octombrie 1981, la Los Angeles, de toboşarul Lars Ulrich şi chitaristul şi vocalistul James Hetfield, în urma unui anunţ apărut în ziarul Recycler.

Din prima formulă a trupei au făcut parte şi Ron McGovney (bas) şi Dave Mustaine (chitară). Numele Metallica a fost sugerat de un apropiat al celor patru, Ron Quintana. În 1983, Cliff Burton s-a alăturat grupului, înlocuindu-l pe Ron McGovney, iar locul lui Dave Mustaine a fost luat de Kirk Hammet.

În acelaşi an, formaţia a înregistrat primul album, ”Kill ‘Em All”, la New York. În 1986, Cliff Burton a murit într-un accident în care a fost implicată întreaga formaţie, iar Jason Newsted s-a alăturat trupei până în 2001. Metallica a lansat nouă albume de studio, care s-au vândut în peste 100 de milioane de copii în întreaga lume.

Printre cele mai apreciate de critică şi public se numără ”Kill ‘Em All” (1983), ”Ride the Lightning” (1984), ”Master of Puppets” (1986), ”…And Justice for All” (1988) şi ”Metallica” (1991). Cel mai recent material de studio al formaţiei este ”Death Magnetic”, apărut în 2008.

În prezent, Metallica este formată din James Hetfield (voce, chitară), Kirk Hammett (chitară), Robert Trujillo (bas) şi Lars Ulrich (tobe).