Mesajul unității românilor, cu trenul pe ruta București – Iași

Pentru a marca cei 159 de ani trecuți de la unirea Moldovei cu Țara Românescă, un tren tras de o locomotivă tricoloră pleacă, miercuri dimineața, din Gara de Nord -București, cu destinația Iași.

Trenul Unirii se pune în mișcare la ora 5 și 48 de minute.

Pe parcursul călătoriei, vor fi organizate diferite acțiuni care vor evoca momente istorice în contextul #Centenarului României, potrivit CFR Călători.

Trenul Unirii poate fi întâmpinat de localnici în stațiile: Ploieşti Sud (~6.30), Buzău (~7.40), Focşani (~8.50), Tecuci (~9.30), Bârlad (~10.25), Vaslui (~11.15), Bârnova (~11.55), Iaşi (~12.20).

Un grup de bicicliști bucureșteni va veni pe 24 ianuarie pentru a se prinde în horă la Iași.

Cicliștii vor ajunge la ora 12.20 cu Trenul Unirii și vor urca spre Piața Unirii.

În cinstea Centenarului Unirii, bicicliștii sunt invitați la o tură inedită pentru ‘desenarea’ hârții României pe străzile Iașului.

“Ne vom întâlni miercuri, 24 ianuarie la Palatul Culturii la ora 11.45, iar la 12.00 vom porni spre Gara Iași. Traseul e puțin mai dificil de urmat fiindca, pentru a realiza harta cu oarece acuratete, sunt necesare opiri/porniri ale inregistrarii in repetate randuri, dar credem ca merita efortul. La final vom merge in Piata Unirii pentru a face o ‘hora’ a bicicletelor, dupa care ne vom incalzi la un vin fiert “, spun organizatorii pe Facebook.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS