Confidenţialitate

Mesajul lui Mihai Șora pentru românii care protestează – VIDEO

Mihai Șora s-a adresat românilor, în direct la Europa FM, duminică, la finalul Ediției Speciale România din Direct din Piața Victoriei.

”Îi doresc (României – n.r.) un viitor care să nu semene cu prezentul și să fie strălucit. (…)Prezentul este frumos la nivelul celor care protestează, dar nu la nivelul celor care ne fac pe noi să ieșim în stradă și să protestăm”, a spus filosoful Mihai Șora la microfonul Europa FM.

„Dragi şobo, ne vedem la Girafă: în această seară şi în toate serile în care va fi nevoie. Se anunţă o vară încărcată şi fierbinte (dacă nu ne-am topit la minus 15 grade, nu vom îngheţa la plus 30).

În clipa de faţă, şi noi, şi ei stăm sub presiunea aceleiaşi coordonate:

Timpul. Iar, din această încleştare, cum bine ne-a învăţat istoria, învingătoare ies, mereu, inteligenţa, cinstea, lumina.

Da, da: lumina de la capătul tunelului (până nu ne vor fura şi tunelul).

Dragii mei, supapele de siguranţă nu sunt multe, dar protestele noastre înseamnă enorm.

Vă reamintesc că, nu departe de Girafă, se află punctul cardinal al democraţiei noastre: măsuţa unde strângem semnături pentru FĂRĂ PENALI ÎN FUNCŢII PUBLICE”, a scris Mihai Şora, duminică, pe pagina sa de Facebook, înainte să pornească spre Piața Victoriei unde a petrecut mai multe ore alături de protestatarii din fața Guvernului.

VIDEO: Neculcea Adrian Alexandru