Confidenţialitate

Mesaj emoționant al președintelui Zelenski, de 9 mai: „Nu vor mai fi vise alb-negru, doar un vis albastru şi galben” (VIDEO)

Mesaj emoționant din partea președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, cu ocazia zilelor de 8-9 mai, când toată Europa comemorează victimele celui de-Al Doilea Război Mondial, cel mai mare conflict pe care l-a cunoscut omenirea.

„Viața pentru care soldații au luptat în acel război s-a încheiat când Rusia a invadat Ucraina, pe 24 februarie”, a spus președintele Ucrainei.

Se împlinesc 77 de ani de la capitularea Germaniei naziste, iar președintele Volodimir Zelenski a marcat momentul cu un videoclip izbitor filmat în localitatea Borodianka. Zelenski vorbește din proximitatea clădirilor devastate de bombele rusești.

În discursul său face o comparație între ororile comise de naziști în urmă cu 77 de ani și cele comise în ultimele trei luni de ruși în Ucraina.

„Răul s-a întors. Din nou! Într-o altă formă, cu alte sloganuri, dar cu același scop. Pe 24 februarie, expresia nu se va mai repeta niciodată a fost ştearsă. Împuşcată şi bombardată. Cu sute de rachete la 4 dimineaţa, care au trezit întreaga Ucraină. Am auzit explozii îngrozitoare”, a spus acesta.

Președintele Ucrainei a transmis și un mesaj încurajator poporului ucrainean, spunând că alături de aliați, țara sa va învinge.

„Vom depăşi iarna care a început pe 24 februarie, Şi nu vor mai fi vise alb-negru, doar un vis albastru şi galben”, a punctat Volodimir Zelenski.

În fiecare an, în zilele de 8 și 9 mai, sunt comemorate persoanele răpuse în cel mai sângeros conflict militar din istoria omenirii, care s-a soldat cu peste 60 de milioane de victime.

Foto: Captură video Facebook

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

VIDEO. Mesajul emoționant al președintelui Zelenski