Confidenţialitate

Meryl Streep îşi va înregistra numele ca marcă

Câştigătoare a trei premii Oscar, actriţa Meryl Streep a dat startul procedurii pentru a-şi înregistra numele ca marcă, în încercarea de a opri exploatarea lui, potrivit BBC.

Meryl Streep a depus actele la US Trademark Office în vederea deţinerii drepturilor exclusive de folosire a numelui în industria de divertisment.

Actriţa îşi doreşte interzicerea folosirii numelui în „apariţii live, TV şi filme”, precum şi în „discursuri şi sesiuni de autografe” şi pentru site-uri care au ca temă filmul.

Între cei care şi-au patentat numele se numără actorul Sean Connery, rapperul 50 Cent, cuplul David şi Victoria Beckham şi starleta Paris Hilton.

Meryl Streep, pe numele său real Mary Louise Streep, este născută pe 22 iunie 1949, şi este considerată una dintre cele mai talentate actriţe de teatru, film şi televiziune din generaţia sa. 

Meryl Streep a fost nominalizată de 30 de ori la Globurile de Aur şi de 21 de ori la premiile Oscar. A câştigat Oscarul pentru rol secundar în filmul „Kramer Vs. Kramer/ Kramer contra Kramer” (1979) şi Oscarul pentru rol principal în două ocazii, pentru rolurile din „Sophie’s Choice/ Alegerea Sophiei” (1982) şi „The Iron Lady/ Doamna de fier” (2011).