Confidenţialitate

Mentenanța instalației de oxigen din tirul ATI de la Victor Babeș, asigurată de firma fostei soții a lui Sebastian Vlădescu

Firma care asigura mentenanța instalației de oxigen din tirul ATI de la Spitalul Victor Babeș, este deținută de fosta soție și fiul fostului ministru PNL al Finanțelor, Sebastian Vlădescu.

Contractul de mentenanță ar fi încheiat între această firmă și Departamentul pentru Situații de Urgență.

Una dintre ipotezele cercetate de anchetatori este că, din eroare, o persoană ar fi crescut presiunea din instalația de oxigen care ar fi dus la blocarea ventilatoarelor, susțin surse pentru G4Media.ro.

Firma care asigura mentenanța instalației de oxigen, inclusiv a ventilatoarelor din tirul ATI de la Spitalul Victor Babeș, este Medist SRL.

Compania arată într-un comunicat de presă că, potrivit ”cercetărilor preliminare, ventilatoarele nu au prezentat probleme tehnice și funcționau în parametrii normali”.

Firma este deținută de fosta soție și fiul fostului ministru PNL al Finanțelor, Sebastian Vlădescu.

Sebastian Vlădescu este trimis în judecată de DNA. Procurorii susțin că fostul ministru de Finanțe ar fi primit mită peste 3,3 milioane de euro, ca să asigure finanțare pentru reabilitarea căii ferate București-Constanța.

Inquam Photos / George Călin