Confidenţialitate

Meleșcanu despre pierderea fondurilor europene din cauza schimbărilor legislative: „Ar fi o încălcare grosolană”

Replica ministrul de Externe față de discuțiile de la Bruxelles despre sancționarea țărilor în care nu se asigură independența Justiției.

Reducerea fondurilor ar fi „o încălcare grosolană” a principiilor Uniunii Europene, a spus Teodor Meleșcanu după o discuție cu omologul său polonez, Jacek Czaputowicz.

„Din punctul meu de vedere ar constitui o încălcare grosolană, nu numai a încălcărilor din tratate,dar și a principiilor fundamentale ale Uniunii Euopene care au ca un obiectiv fundamental solidaritatea și asigurarea convergenției între economiile statelor membre”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Mai mult, Teodor Meleșcanu spune că România încurajează dialogul între Uniunea Europeană și Polonia, criticată de asemenea la Bruxelles în ultimele luni pentru schimbările din Justiție.

Reamintim că președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a evitat ieri un răspuns direct la întrebarea dacă România riscă să rămână fără fondurile europene în contextul modificării legilor Justiției. Liderul european nu a negat însă o astfel de ipoteză.