Avertisment dur de la Bruxelles privind legile justiției

”Dacă legile Justiției din România rămân așa cum au fost votate de Parlament, discuțiile despre MCV și aderarea la Schengen se vor pune în alți termeni”.

Declaratia a fost făcută de pesedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, într-o conferință de presă comună cu șeful statului, Klaus Ioannis. El a mai declarat că “nu vom accepta ca România să facă pași înapoi în privința statului de drept”.

“Dacă legile Justiției din România rămân așa cum au fost votate de Parlament, discuțiile despre MCV și aderarea la Schengen se vor pune în alti termeni. Eu sunt un prieten al României. Asteptăm deciziile Curții constituționale. Îmi doresc să ridicăm mecanismul de verificare și cooperare asupra acestei țări. Românii nu trebuie tratați ca cetățeni de mâna a doua, România și românii sunt în centrul UE.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Juncker s-a referit si la acuzatia adusa saptamana trecuta de Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, care au spus ca seful Comisiei Europene ar fi fost dezinformat in legatura cu legile Justitiei: “Am luat cunostinta ca am fost dezinformat, dar vreau sa va spun ca sunt bine informat in ce priveste deciziile legate de statul de drept”, a spus Juncker.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Și șeful statului, Klaus Iohannis a subliniat din nou că va face tot ce poate pentru ca justiția din România să rămână independentă.

Independenţa Justiţiei româneşti este intangibilă, a declarat, miercuri, la Bruxelles, preşedintele Klaus Iohannis, adăugând că se va implica total pentru această chestiune.

“Personal sunt hotărât şi convins că voi reuşi ca aceste discuţii să se termine cu legi care vor fi în varianta cea mai bună îmbunătăţite, care pot fi folosite practic”, a punctat şeful statului, la o conferinţă de presă comună cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS