Confidenţialitate

Meleșcanu demisionează din partidul pe care l-a fondat

Fost preşedinte al Senatului şi fost ministru de Externe, Teodor Meleşcanu a demisionat din Forţa Naţională, partid pe care l-a fondat și îl conducea interimar.

Politicianul anunță că va rămâne senator independent.

„Fraţi români, lumea întreagă duce o luptă de supravieţuire cu virusul Corona. Ţara mea trece prin cele mai dificile momente din acest secol. Cetăţenii au nevoie de conducători care să îşi concentreze eforturile pentru salvarea României. Astăzi am hotărât să mă retrag din Forţă Naţională, că să pot să îmi dedic toată energia şi experienţă poporului meu. Nu este timpul luptelor politice! Voi sprijini orice act legislativ, orice acţiune care serveşte românilor. Fiind un senator independent voi putea acţionă pe bază conştiintei mele. Forţă Naţională are loc pe scenă politică românească. Le doresc să câştige încrederea românilor. Azi, în zilele acestea, este timpul că vorbele celebre ale lui JF Kennedy să fie inversate: cetăţenii au dreptul să ştie ce face ţara pentru ei, ce fac politicienii pentru pacienţi, pentru doctori, pentru fiecare cetăţean român. Eu mi-am servit poporul, nu politicienii momentului, aşa voi face şi de acum înainte, că senator independent. Dumnezeu să ajute România!”, a scris Meleşcanu, pe Facebook.

Partidul Forţa Naţională a fost creat în 2019, din parlamentari care demisionaseră din ALDE, în urma conflictelor cu liderul Călin Popescu Tăriceanu.