MEHEDINȚI: Peste 5.000 de parfumuri contrafăcute, confiscate de poliţişti

Peste 5.500 de parfumuri contrafăcute, aduse din Turcia, au fost confiscate de poliţişti, în urma a şapte percheziții făcute de poliţiştii şi procurorii DIICOT din Mehedinţi, în Bucureşti, Timişoara şi în Băbeni, judeţul Vâlcea.

Potrivit Poliţiei Române, gruparea destructurată era specializată în valorificarea de parfumuri susceptibile a fi contrafăcute, aduse din Turcia.

„Au fost indisponibilizate, în urma perchezițiilor, 5.587 de parfumuri, de diferite mărci, 1.241 de mostre de parfumuri, de diferite mărci, laptopuri, telefoane mobile. De asemenea, au mai fost ridicați și 2.400 de euro, 10.500 lei, o plantă de cannabis, precum și holograme, etichete, coduri de bare, carduri bancare, facturi și diferite înscrisuri”, au transmis, miercuri, reprezentanţii Poliţiei Române.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2013 și până în prezent, persoanele bănuite ar fi constituit un grup infracțional organizat și astfel ar fi valorificat, în România, parfumuri susceptibile a fi contrafăcute, ce ar fi provenit din Turcia.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ patru milioane de lei.

Nouă persoane au fost duse la audieri, iar față de trei a fost dispus control judiciar pentru 60 de zile.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS