Mehedinţi: O asistentă medicală este acuzată că a ţipat la o pacientă. „Ţi-am dat destule calmante. Vrei să te omor eu?”

“Chem gardienii” şi … “Vrei să te omor eu?” – aşa i se adresează o asistentă din Spitalul Judeţean Mehedinţi unei bolnave care se plângea de durere.

Conducerea Spitalului a început o anchetă, după ce în presă au apărut imaginile – publicate de Ziarul din Mehedinţi –  care arată comportamentul asistentei.

Incidentul a avut loc în urmă cu două nopţi. O fata de 16 ani, internată pentru o problem ortopedică avea dureri, iar mama ei a cerut în repetate rânduri ajutor de la asistentă.

Prima reacţie a fost „Nu am ce să îi fac şi o să chem gardienii să vă scoată afară dacă nu vă potoliţi”.

Asistenta continuă discuţia şi îi cere femeii să părăsească spitalul, pe motiv că ar fi agitat toţi pacienţii internaţi în acea secţie. Când ajunge la patul fetei, asistenta începe să strige la pacientă: „Dacă nu te potoleşti, o să chem medicul, o să te ducă în terapie, am reclamaţii, alte calmante nu mai am ce să îţi fac, copilule, înţelegi? Vrei să te omor eu?”.

Reprezentanţii spitalului spun că adevărul este la mijloc şi că în momentul în care a întrebat-o dacă vrea să o omoare, asistenta s-ar fi referit la faptul că deja îi dăduse prea multe calmante şi exista riscul unei supradoxe.

A început o anchetă şi răspunsul va veni în câteva zile.

Tot atunci vor fi stabilite şi măsurile care se vor lua.

Președintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor, Vasile Barbu, a catalogat, vineri, contactat de MEDIAFAX, drept neprofesionist și inacceptabil modul în care o asistentă medicală s-a răstit la o fată bolnavă internată la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin.

Președintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor, Vasile Barbu a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, după ce o asistentă medicală a Spitalului Judeţean din Drobeta Turnu Severin s-a răstit la o fată bolnavă internată acolo și la mama acesteia, că modul în care asistenta medicală a reacționat este unul „neprofesionist, inacceptabil”.

„ Aici ea putea să meargă la medicul de garda să-l anunțe că pacienta a depășit pragul durerii cu calmantele pe care i le administra și atunci putea suspecta o afecțiune mai gravă sau o complicație apărută între timp”, spune Vasile Barbu.

SCENE DE GROAZA IN SPITAL : " VREI SA TE OMOR EU?"'

SCENE DE GROAZĂ ÎN SPITAL! CU O ZI ÎNAINTEA SOSIRII LA SEVERIN A MINISTRULUI SĂNĂTĂȚII :SCENE SOCANTE in SPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ DIN DROBETA TURNU SEVERIN :"VREI SĂ TE OMOR EU?"Scenele au fost filmate în data de 17.07.2019, iar astăzi 18.07.2019, la Drobeta Turnu Severin sosește premierul Viorica Dăncilă însoțită și de Ministrul Sănătății pentru a participa la alegerile din PSD Mehedinți:BINE AȚI VENIT!

Publicată de Ziarul Din Mehedinti pe Miercuri, 17 iulie 2019

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS