Medicul Virgil Musta: Părinţii ar trebui să primească un ghid privind triajul epidemiologic înainte de a-i trimite pe copii la şcoală

Părinţii ar trebui să primească un ghid privind triajul epidemiologic înainte de a-i trimite pe copii la şcoală în toamnă, iar profesorii ar trebui să fie şi ei instruiţi – să nu se prezinte la ore cu simptome şi să poarte tot timpul mască. Acestea sunt recomandări făcute de medicul infecţionist Virgil Musta de la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara pentru ca şcoala să înceapă în condiţii de siguranţă.

Este esenţial ca elevii cu simptome de COVID 19 să nu ajungă la şcoală, iar părinţii trebuie să ştie clar ce să urmărească şi să ia decizia corectă după ce s-au consultat cu medicul de familie, spune medicul Virgil Musta.

Copiii care au deja probleme de sănătate, cum ar fi diabet sau obezitate, ar trebui să studieze doar online. La fel şi cei care au contact în familie cu persoane vulnerabile.
Şcolile trebuie să evite supra-aglomerarea claselor – de exemplu o parte din elevi ar putea urmări cursurile online, de acasă, prin rotaţie.

În pauze, clasele trebuie aerisite. Dacă se întâlnesc copii din clase diferite în curtea şcolii, ar trebui să poarte mască.

Profesorii ar trebui nu doar să poarte mască, ci şi să stea la 2 metri de elevi în timpul orelor.

Iar fiecare şcoală ar trebui să aibă un regulament de măsuri în acest sens, semnat de profesori şi elevi, şi unul asumat şi de părinţi.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS