Confidenţialitate

Medicul Virgil Musta: Locurile eliberate de pacienții COVID externați sunt ocupate imediat | VIDEO

În ultimele două săptămâni, a crescut presiunea pe spitale și tot mai multe persoane au ajuns să fie internate cu forme severe de COVID-19.

La Spitalul Victor Babeș din Timișoara, locurile eliberate de pacienții externați sunt ocupate imediat, a spus la Europa FM, medicul Virgil Musta, șeful secției de boli infecțioase. El a precizat că e vorba atât despre tineri, cât și despre bătrâni care amână până în ultimul moment vizita la doctor:

„La ora actuală, Spitalul Victor Babeș mai asigură 1-2-3 locuri, în momentul când externăm o persoană, în ziua respectivă imediat aceste locuri se ocupă. Bătrânii vin cu forme foarte severe, în general sunt persoane care au stat foarte mult acasă, solicită internare în momentul în care nu mai pot respira. Acum o săptămână, la departamentul de evaluare a pacienților COVID veneau 30-40 de persoane pe zi, ieri am avut aproape 100 de persoane.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cum își explică medicul Virgil Musta creșterea numărului de bolnavi cu forme severe de COVID din ultima perioadă?

„Unul dintre motive e faptul că ne-am relaxat prea mult. Al doilea, deși nu am dovada, foarte probabil virusul cu tulpina britanică este prezent în comunitatea noastră, el este mult mai contagios și din această cauză și numărul mare de oameni. Ne confruntăm cu o situație dificilă, sperăm că, cu înțelegerea populației de a respecta cele trei reguli de bază, vom putea depăși această perioadă.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit ultimului bilanț prezentat de autorități, în România, numărul bolnavilor de COVID-19 internați la terapie intensivă a depășit din nou 1.000 de persoane. Luni, au fost raportate peste 2.000 de noi cazuri de îmbolnăvire și 53 de decese.