Confidenţialitate

Medicul Valeriu Gheorghiță: Vaccinarea personalului din învățământ începe de miercuri | VIDEO

Coordonatorul campaniei de vaccinare anunță că de miercuri începe campania de vaccinare a personalului din învățământ. Imunizarea acestuia se va finaliza în 10 martie.

Valeriu Gheorghiță precizează că programarea se va face după o altă modalitate și nu se efectuează în platforma informatică.

„Procesul de vaccinare pentru personalul din învățământ va începe mâine (miercuri – n.r.), în majoritatea județelor din țară.

Toată această activitate se va încheia pe data de 10 martie. De mâine începe activitatea de vaccinare în 23 de județe, inclusiv în municipiul București, de joi continuă în alte 14 județe, din 26 februarie două județe și din 1 martie încep ultimele trei județe”, anunță Valeriu Gheorghiță.

Acesta a estimat că aproximativ 60.000 de persoane din rândul personalului din învățământ vor fi vaccinate.

„Deja peste 42.000 de persoane au fost deja vaccinate, din rândul personalului didactic, iar alte 128.000 de pertsoane sunt programate”, adaugă coordonatorul campaniei de vaccinare.

Valeriu Gheorghiță a explicat cum se va desfășura activitatea de vaccinare.

„În primul rând, despre tipurile de vaccin – vor fi folosite atât AstraZeneca, în mod deosebit, pentru persoane cu vârsta de până în 55 de ani, inclusiv, acolo unde nu se identifică anumite contraindicații.

De asemenea, vaccinul produs de BionTech/Pfizer va fi recomandat pentru persoane de peste 55 de ani. Fluxurile de vaccinare vor fi separate pentru cele două tipuri de vaccin administrat.

Programarea se va face după o altă modalitate și nu se efectuează în platforma informatică. Practic, instituțiile de învățământ centralizează lista cu personalul care dorește vacinarea, listele sunt centralizate la inspectoratele școlare, care le trimite la direcțiile de sănătate publică.

DSP-urile efectuatează programarea, iar beneficiarii vor fi înștiințați de inspectoratele școlare județene și de conducerile instituțiilor de învățământ”, mai spune Gheorghiță.

Potrivit acestuia, Ministerul Educației pune la dispoziție locațiile pentru centrele de vaccinare.

Foto: Guvernul României