Confidenţialitate

Medicul Valeriu Gheorghiță spune că elevii ar putea reveni în școli la primăvară | AUDIO

Elevii s-ar putea întoarce la şcoală cândva în lunile martie sau aprilie,cu o condiţie: ca până atunci să fie vaccinate cadrele didactice, vârstincii şi alte categorii vulnerabile.

Asta a spus medicul Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului de Vaccinare împotriva COVID-19, într-o declaraţie la Digi 24:

„Problema copiilor nu este legată în mod deosebit de posibilitatea de evoluție severă a bolii, ci de faptul că pot transmite mai departe. Dacă noi asigură vaccinarea celor vulnerabili, dacă dascălii se vor vaccina, cu siguranță nu vor mai exista probleme epidemiologice.  Cred că la sfârșit de martie, început de aprilie, atunci vom fi terminat deja etapa a II-a de vaccinare.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Valeriu Gheorghiţă mai spune că în România, primele vaccinări anti-COVID ar putea avea loc pe 27 decembrie. Preşedintele Iohannis nu se va afla printre primii români care vor fi imunizaţi:

„Dumnealui, în cadrul grupului de lucru, ne-a ridicat această propunere. După ce ne-am consultat cu toți experții, nu este de dorit acest lucru. Dintr-un gest de a convinge și a întâri încrederea în vaccinare, se pot crea alte speculații și nu am dorit acest lucru. Prima persoană va fi un cadru medical.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.