Confidenţialitate

Medicul lui Diego Maradona, bănuit de ucidere involuntară

Leopoldo Luque, medicul personal al lui Diego Maradona, este bănuit de ucidere involuntară.

Joi, Matias Morla, agentul, avocatul şi prietenul lui Diego Maradona, susţinea că ambulanţa a întârziat “mai mult de o jumătate de oră” până să ajungă la locuinţa fostului mare fotbalist argentinian.

“Aşa cum informează parchetul din San Isidro, este inexplicabil faptul că timp de 12 ore prietenul meu nu a avut parte nici de controlul personalului sanitar dedicat acestor scopuri. Ambulanţa a venit cu o întârziere de mai mult de o jumătate de oră, ceea ce a fost o idioţenie criminală”, a scris joi Morla pe Twitter.

“Acest lucru nu trebuie trecut cu vederea şi voi cere ca aceste consecinţe să fie investigate până la capăt. Aşa cum mi-a spus Diego: ‘Eşti soldatul meu, acţionează fără milă'”, a adăugat Matias Morla.

Pe de altă parte, la începutul lunii, la scurt timp după ce Maradona fusese supus intervenţiei chirurgicale respective, Leopoldo Luque afirma că pacientul său “este lucid şi se simte mai bine”, potrivit agenției Agerpres, care preia agențiile internaționale care citează Telam.

Diego Maradona a murit, la vârsta de 60 de ani, în urma unui stop cardiac.

Vestea decesului lui Maradona a fost dată presei de agentul şi prietenul său, Matias Morla. Acesta a fost operat pe creier, pentru a i se îndepărta un cheag de sânge, operație fiind una reușită, după cum declarau medicii în urmă cu câteva săptămâni. „Am reușit să scot hematomul cu succes și Diego a suportat foarte bine operația”, declara medicul Leopoldo Luque pe 4 noiembrie.

Viața lui Maradona este una care pare desprinsă din filme.

Diego Armando Maradona s-a născut în Lanús, Argentina, dar a crescut în Villa Fiorito, o suburbie la sud de Buenos Aires, într-o familie săracă, familie care ulterior s-a mutat în provincia Corrientes.

A fost primul băiat din familia sa, după nașterea celor trei surori mai mari ale sale. Mai are doi frați mai tineri decât el, pe Hugo (el Turco) și Raúl (Lalo), amândoi activând ca fotbaliști profesioniști. Maradona are origini italiene, spaniole, croate și argentiene indigene.

La 10 ani, Maradona a fost remarcat de către un talentat căutător de tineri jucători, în timp ce juca la Estrella Roja, un club din vecinătatea unde locuia. A devenit juniorul lui Los Cebollitas (Micile Cepe), echipa de juniori a clubului din Buenos Aires, Argentinos Juniors.

Ca și copil de mingi la 12 ani, încânta spectatorii aratându-și măiestria cu mingea, în timpul pauzelor meciurilor din prima divizie.

Pe 20 octombrie 1976, Diego Armando Maradona și-a făcut debutul de fotbalist profesionist la Argentinos Juniors. Abia împlinise vârsta de 16 ani. În 1981 a fost transferat pentru 1 milion de lire sterline la Boca Juniors.

Diego Maradona a jucat pentru naționala Argentinei 91 de meciuri și a marcat 34 de goluri.

Diego Maradona participat la patru turnee finale ale Campionatului mondial de fotbal FIFA, incluzând Cupa Mondială 1986, când, în calitate de căpitan de echipă, a condus Argentina spre titlul final, învingând în ultimul act Republica Federală Germană și câștigând Balonul de Aur.

”Titlul mondial din 1986, cel mai înălțător moment al carierei. Sublim. Acolo, ridicând trofeul, simțeam că ating cerul. Toate visele mele se împlineau”, mărturisea Diego Armando Maradona.

312 goluri a marcat Diego Maradona în 588 de meciuri jucate de-a lungul carierei la echipele de club: Argentinos (1976-1981), Boca Juniors (1981-1982 și 1995-1997), Barcelona (1982-1984), Napoli (1984-1991), Sevilla (1991-1992) și Newell’s (1993-1994).