Confidenţialitate

A murit legendarul Diego Maradona

Glorie a fotbalului, argentinianul Diego Maradona a murit la vârsta de 60 de ani.

“El Pibe D’Oro” se afla în convalescență după operaţia pe creier, suferită în urmă cu câteva săptămâni pentru îndepărtarea unui cheag de sângă.

Răpus de un stop cardiac, Maradona se lupta cu dependenţa de alcool şi cu depresia.

Medicii l-au internat pentru un control de rutină la începutul lunii, apoi l-au operat de urgenţă după ce i-au găsit un cheag de sânge pe creier.

Campion mondial în 1986, Diego Maradona a înscris 34 de goluri în 90 de partide jucate pentru Argentina.

El a evoluat la patru ediții ale Cupei Mondiale: Spania 1982, Mexic 1986 (campion), Italia 1990 (vicecampion), SUA 1994

Diego Maradona a împlinit 60 de ani pe 30 octombrie.

Maradona este considerat de către mulți oameni din lumea fotbalului ca fiind cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor.

El a împărţit cu Pelé titlul de Jucătorul Secolului decernat de FIFA.

De-a lungul carierei sale de jucător profesionist, Maradona joaca pentru (1976-2018), Boca Juniors (1981, 1995-1998), F.C. Barcelona (1982-1984), (1984-1991), F.C. Sevilla (1992-1993) și Newell’s Old Boys (1993-1994).

A fost adversarul lui Hagi la Cupa Mondială din 1990.

Maradona este unicul jucător din istoria fotbalului transferul căruia a bătut recordul mondial de două ori; prima dată atunci când a fost transferat la FC Barcelona pentru £5 milioane, și a doua oară când a fost transferat la Napoli pentru £6,9 milioane.

Diego Armando Maradona s-a născut în Lanús, Argentina, dar a crescut în Villa Fiorito, o suburbie la sud de Buenos Aires, într-o familie săracă, familie care ulterior s-a mutat în provincia Corrientes.

A fost primul băiat din familia sa, după nașterea celor trei surori mai mari ale sale. Mai are doi frați mai tineri decât el, pe Hugo (el Turco) și Raúl (Lalo), amândoi activând ca fotbaliști profesioniști. Maradona are origini italiene, spaniole, croate și argentiene indigene.

La 10 ani Maradona a fost remarcat de către un talentat căutător de tineri jucători, în timp ce juca la Estrella Roja, un club din vecinătatea unde locuia. A devenit juniorul lui Los Cebollitas (Micile Cepe), echipa de juniori a clubului din Buenos Aires, Argentinos Juniors.

Ca și copil de mingii la 12 ani, încânta spectatorii aratându-și măiestria cu mingea, în timpul pauzelor meciurilor din prima divizie.