Confidenţialitate

Medicul Burnei află dacă va fi arestat preventiv

Situația medicului Gheorghe Burnei este decisă marți de Curtea de Apel București. Procurorii cer arestarea preventivă, în timp ce medicul contestă arestul la domiciliu și înlocuirea măsurii cu controlul judiciar.

Surse judiciare spun că procurorii au pus sechestru pe conturile medicului și pe sumele de bani ridicate în urma perchezițiilor de la Spitalul “Mare Curie”.

Renumitul chirurg de la  Spitalul”Marie Curie” este bănuit de procurori că făcea experimente ortopedice ilegale pe copiii pe care îi trata și că cerea bani pentru intervențiile medicale.

“Opinia doctorului Burnei este aceea că nu a făcut experimente pe niciun pacient. A tratat toţi pacienţii în aceleaşi condiţii medicale cu rezultate pe care le ştiţi, deosebite. (…) Domnul profesor doctor Burnei nu a condiţionat vreodată actul medical de primirea vreunui bun sau vreunei sume de bani. De asemenea, în cei peste 40 de ani de profesie medicală şi-a îndeplinit atribuţiile de medic cu conştiinţa profesională aferentă şi într-adevăr sunt peste 20.000 de operaţii în care pacienţii au fost foarte mulţumiţi, dar de asemenea pot apărea şi incidente post-operatorii. Mai este o situaţie. Trebuie să fim cu toţii corecţi şi societatea românească trebuie să înţeleagă că mentalitatea de a dărui o cafea sau o icoană unui medic şi de asemenea medicul de a primi o icoană poate duce la acuzaţia de luare de mită. Sper ca pe viitor mentalitatea românească să se schimbe, nici cetăţeanul să nu mai ofere o cafea sau o icoană şi nici medicii să nu mai fie puşi în asemenea situaţii”, a declarat Cristian Ene, avocatul lui Gheorghe Burnei.

În prezent, Gheorghe Burnei este cercetat în arest la domiciliu pentru luare de mită și efectuare de experimente neautorizate pe copii. Procurorii cer însă arestarea preventivă pe motiv că lăsarea lui în libertate ar putea îngregreuna cercetările.

Reprezentanții Parchetului Capitalei spun că, în ultimele zile, pe numele lui Gheorghe Burnei au fost depuse 20 de plângeri, care se adaugă altor 50 de plângeri investigate deja de anchetatori.