Confidenţialitate

Medicul Mircea Beuran, audiat la Poliția Capitalei | AUDIO

Medicul Mircea Beuran a fost audiat astăzi la sediul Poliției Capitalei, în cazul pacientei care a murit după ce a ars pe masa de operaţie la Spitalul Floreasca.

Doctorul a explicat la ieșirea de la audieri folosirea unui alt dezinfectant, în locul celui cu iod, în cazul pacientei care a luat foc pe masa de operație de la Spitalul Floreasca.

„Furazolidonul are în compoziția lui elementul care aduce alergia”, a spus chirurgul. Potrivit Inspecției Sanitare, Beuran folosea “în mod regulat produsul incriminat”nu doar la operația în care pacienta a ars.

Întrebat de jurnaliști cine este vinovat de producerea incendiului, Beuran a spus că „se fac analize și tot felul de anchete”.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

După controlul intern, medicul Mircea Beuran a fost demis de la șefia Secției de Chirurgie a Spitalului Floreasca pentru că ar fi încălcat mai multe obligații din contractul de muncă. Mai mult, raportul Ministerului arată că a fost vorba de o eroare umană.

Inspecția Sanitară de Stat a amendat medicii care au participat la operație cu câte două mii de lei, iar spitalul a încasat amenzi administrative de două zeci de mii de lei.