Confidenţialitate

Dr. Mircea Beuran a fost demis de la Spitalul Floreasca

Chirurgul Mircea Beuran a fost demis din funcția de șef al secției chirurgie a spitalului bucureștean Floresca – după ce o femeie a fost arsă pe masa de operație – la sfârșitul lunii trecute.

Potrivit deputatului USR Emanuel Ungureanu, cel care a semnalat și cazul, demiterea a fost semnată deja de managerul spitalului, Ionuț Negoi. Medicul Beuram va continua însă să profeseze.

Inspecția Sanitară de Stat a amendat medicii care au participat la operație cu câte 2.000 de lei, iar spitalul a încasat amenzi administrative de 20.000.

Concuziile oficiale ale controlului făcut de Corpul de Control al Ministerului Sănătății și de Inspecția Sanitară de Stat la Spitalul Floreasca vor fi prezentate mâine dimineatã de ministrul Sãnãtãtii, Victor Costache.

Săptămâna trecută, Autoritatea Națională pentru Managementul Calității în Sănătate, instituția care acreditează spitalele din România, a anunțat că a ridicat acreditarea Spitalului de Urgență Floreasca din București, pentru că nu a raportat cazul la timp.

Măsura este însă, doar o sancțiune pe hârtie. Spitalul își va continua activitatea.

Pacienta care a luat foc în timpul operației coordonate de chirurgul Mircea Beuran a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului și a murit după câteva zile.