Confidenţialitate

Medicul Andreea Moldovan spune că ordinul cu noi criterii de carantinare fusese discutat, 2 zile, cu DSU și INSP

Fostul secretar de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, demisă de premierul Florin Cîțu pentru că a publicat, acum două seri, un ordin cu noi criterii de carantinare, spune că documentul fusese discutat 2 zile la rând inclusiv cu ședii DSU, înainte să apară în Monitorul Oficial.

Cîțu a spus, joi, că ordinul nu a avut avizul DSU.

„Discutarea lor s-a făcut în două zile succesive, la sediul Ministerului Sănătății, într-o companie mai mult decât selectă, reunind reprezentanți ai INSP, de asemenea reprezentanți ai DSU, domnul doctor Arafat, domnul doctor Călin Alexandru, iar din partea noastră un grup de epidemiologi, asistenți medicali, domnul ministru și cu mine. A fost o discuție de 3-4 ore, s-a revenit a doua zi cu clarificări și discuții suplimentare, astfel încât forma finală a fost agreată de toată lumea atunci, la minister și, ulterior, în grupul tehnico-științific. Fac această precizare pentru că nu am lucrat de capul meu”, spune Andreea Moldovan.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Epidemiologul Andreea Moldovan face apel la succesorul său la Ministerul Sănătății să continue proiectele importante inițiate de ea și ministrul demis Vlad Voiculescu:

„Am regretul mare că mai erau niște ordine care trebuiau să iasă mai departe, inclusiv 961, care reglementează activitatea de curățenie, dezinfecție, sterilizare și igiena mâinilor în spitale și care trebuia să iasă ieri din transparență decizională. Este o dorință pe care o am, ca să și-o asume următorii colegi să-l ducă mai departe, pentru că este un ordin discutat cu toată lumea. Aici este poate singurul regret, că mai aveam și testarea în farmacii și alte proiecte care erau gata și urmau să fie lansate, dar sper să nu fie proiecte care să fie încheiate aici pentru că sunt proiecte bune.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La rândul său, fostul ministru Vlad Voiculescu a declarat că, din punctul său de vedere, a fost demis de premier pentru că a deranjat interese și sistemul militar, “cu epoleți”:

„Mi-e teamă pentru oamenii buni din sistem, cei care așteptau o schimbare de multă vreme, cei care au văzut în ceea ce s-a întâmplat zilele astea realitatea, și anume că, dacă superi prea tare sistemul, nici nu mai are nevoie de argumente pentru a te elimina.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu