Confidenţialitate

Medicii, tot mai îngrijorați de numărul mare de bolnavi COVID, spun că va urma o perioadă foarte grea | AUDIO

Numărul persoanelor internate la terapie intensivă cu forme grave de COVID-19 a depășit 1.300 de persoane. Iar în unitățile medicale, sunt peste 11.500 de oameni internați.

În ultimele 24 de ore, încă 143 de oameni au murit din cauza complicațiilor create de infecția cu SARS-CoV-2, iar alte cel puțin 5.500 de persoane au fost diagnosticate cu coronavirus.

Medicii sunt îngrijorați în condițiile în care, în ultima perioadă, nu au mai fost locuri libere nici măcar pe secții, nu la terapie intensivă.

Adrian Marinescu, medic de boli infecțioase la Institutul Matei Balș din București:

„Sigur că ne îngrijorează pentru că e o perioadă în care avem un număr mare de infectări. Noi avem peste 200 de prezentări de pacienți cu infecție SARS-CoV-2 și de aici un procent destul de important cu forme medii, severe, clar se vede această presiune la nivel de cameră de  gardă. Locurile de la terapie intensivă sunt aproape tot timpul ocupate, problema nu este legată numai de terapie intensivă, este legată de secțiile de boli infecțioase în general. Sunt momente, în timpul zilei, când nu avem locuri în general în spital.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Medicul Adrian Marinescu crede că va urma o perioadă extrem de grea, iar sărbătorile de Paște vor fi marcate și în acest an în condiții de pandemie:

„Suntem pregătiți pentru ceea ce va urma pentru că va fi o perioadă grea, de care vom trece. Sper să fie totuși un echilibru, adică nu ajungem în punctul în care presiunea să fie prea mare la nivelul spitalelor. (…) Trebuie să pornim de la ideea că vorbim de pandemie și apoi vom avea un Paște în condiții de pandemie.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.