Confidenţialitate

Medic, la Europa FM: Îmi fac meseria, dar nu mă trimiteți să mă sinucid | AUDIO

Tot mai mulți medici se tem să meargă în lupta cu noul coronavirus pentru că nu au echipamentele de protecție necesare.

Un subiect abordat, luni, în emisiunea “România în direct”, la Europa FM.

Cosmin, doctor într-o secție de Terapie Intensivă, ne-a mărturisit că și-a cumpărat singur mănuși și măști.

“Știm cu toții, dreptul la viață este pe locul întâi. Și atunci, nu este nicio problemă, mergem să ne luptăm, dar dați-ne ceva cu care să ne apărăm. Sunt într-un spital mic nu într-unul județean, și pot să vă spun că nu există absolut nimic. Inclusiv mănușile mi le-am cumpărat singur, măștile mi le-am comandat ieri de pe internet. Eu îmi fac meseria, dar nu mă trimiteți să mă sinucid. Dați-mi soluții să mă protejez sau îmi depun demisia. Nu m-am angajat să mă sinucid în România pentru că nu există niciun mijloc de protecție”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Petre, specialist în medicină de familie, se plânge de același lucru: lipsa echipamentelor de protecție în lupta cu noul coronavirus.

“Trebuie să avem în spate un aparat întreg care să ne protejeze. Noi suntem vârfurile, noi ne asumăm responsabilitatea, dar fără materiale, echipamente, suport, informații nu putem să facem nimic. Așa suntem niște erori, nu suntem eroi. Am cerut 300 de vaccinuri antigripale, am primit 30. Suntem niște oameni valoroși pentru bolnavi. Pentru ce să murim?”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cel puțin 285 de cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus, potrivit celei mai recente centralizări, anume 91 sunt medici, 90 asistenți medicali, 26 de infirmiere, opt îngrijitoare, iar 70 sunt personal auxiliar – potrivit datelor anunțate de autorități.

Cei mai mulți medici infectați sunt la Suceva, București și Hunedoara.