Medicii ne recomandă să stăm acasă, la orice simptom de răceală | AUDIO

În contextul infecţiilor de coronavirus în creştere, medicii ne recomandă să stăm acasă la orice simptom de răceală. Trebuie să ne izolăm şi să sunăm medicul de familie, care ne va urmări starea de sănătate şi ne va sfătui.

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara a scris pe Facebook că este foarte important să rămânem acasă dacă avem simptome de răceală, pentru a nu-i expune pe alţii în caz că suntem infectaţi cu virusul SARS-CoV-2.

Dacă suntem depistaţi pozitiv, trebuie să ţinem legătura cu medicul de familie, care ne va monitoriza evoluţia bolii.

Trebuie să mergem la spital dacă avem febră mare şi nu scade după 3-4 zile sau reapare după o perioadă, dacă tusea devine intensă şi e însoţită de dureri toracice, dacă avem puternice dureri musculare şi de cap sau dacă simţim senzaţia de lipsă de aer. Acestea pot însemna că boala se agravează, iar dacă întârziem să ne ducem la spital poate fi prea târziu.

Virgil Musta mai spune că trebuie să fim foarte atenţi în special în perioada bolii cuprinsă între zilele a 7-a şi a 10-a, când există riscul ca inflamaţia să evolueze spre o formă severă chiar şi la persoanele care iniţal au simptome uşoare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Ani Sandu
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS