Confidenţialitate

Medicii de familie: Tot mai multe persoane vor să se vaccineze anti-COVID odată cu creșterea numărului de cazuri | AUDIO

Medicii de familie au constatat că odată cu creșterea numărului de persoane infectate cu coronavirus a crescut și numărul celor care se prezintă la cabinete pentru vaccinarea anti-COVID. Sunt deja persoane de peste 60 de ani care au solicitat al doilea rapel.

„Au început să vină. Eu vaccinez zilele următoare – și miercuri și joi am vaccinare, am și cazuri de pozitiv”, a spus Daciana Toma, secretar al Societății Naționale de Medicina Familiei.

Întebată dacă sunt și persoane de peste 60 de ani care au solicitat doza a patra de vaccin anti-COVID, Daciana Toma a spus că: „Sunt toate categoriile”.

Întrebată dacă a avut pacienți care nu sunt pe listele sale, Daciana Toma a spus că: „Da, săptămâna trecută am avut pacient ucrainean, săptămâna aceasta o vaccinez pe soția lui”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Nu toți medicii de familie vaccinează anti-COVID și copiii

Nu toți medicii de familie vaccinează împotriva COVID-19, iar dintre cei care au ales să facă vaccinul, nu toți administrează acest ser și copiilor.

„Eu nu am luat vaccin pentru copii sub 12 ani. Sunt flacoane cu 10 doze și trebuie să faci grupul acela de 10 copii. Pe de altă parte, cel puțin la București, există o listă de discuții pe WhatsApp cu medicii care vaccinăm anti-COVID și împreună cu cei de la DSP-uri și tot timpul anunțăm fiecare când are locuri de vaccinare sau când are solicitări. Ca să putem îndruma pacienții astfel încât să avem cât mai puține pierderi – asta este altă poveste, partea cu plătitul dozelor pierdute”, a adăugat Daciana Toma, secretar al Societății Naționale de Medicina Familiei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

ECDC recomandă un al doilea booster anti-COVID pentru persoanele cu vârste de 60 de ani

Campaniile de vaccinare anti-COVID au încetinit în ultima perioadă în majoritatea țărilor europene. Dar cum în Europa au apărut, în ultimele luni, tot mai multe cazuri de COVID-19, Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor recomandă un al doilea booster împotriva coronavirusului tuturor persoanelor care au împlinit 60 de ani.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Bilanțul COVID: Peste 4000 de cazuri noi înregistrate în ultimele 24 de ore