Confidenţialitate

Medicii de familie spun că ambulanțele întârzie foarte mult la pacienții cu Covid | AUDIO

Medicii de familie reclamă că ambulanţele întârzie foarte mult la pacienţii suspecţii de Covid, care aşteaptă să li se facă testul.

Mult mai mult, întârzie şi rezultatul testelor. Întârzierile pe tot acest traseu, spun medicii, pot crea complicaţii.

De la momentul în care un pacient sună la Ambulanţă, anunţă simptome de Covid şi solicită să i se facă un test şi până la aflarea rezultatului pot să treacă şi 7 zile.

În tot acest timp, starea de sănătate se poate agrava sau pot fi îmbolnăvite şi alte persoane.

Medicul Sandra Alexiu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov, în emisiunea Piaţa Victoriei, de la Europa FM:

”Pacienții noștri trebuie să aștepte aproximativ două zile să vină Salvarea, să-i testeze acasă, aproximativ 4-5 zile să aștepte rezultatul testului. Ceea ce face imposibilă o monitorizare corectă din partea mea, ca medic de familie. E incredibil ca, după aproape un an de pandemie să nu pot afla decât după 6-7 zile rezultatul testelor”.

Contactată de Europa FM, managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov, Alis Grasu, a declarat că nu mai dă interviuri decât cu aprobare de la Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă.

Recent, spunea, însă, pentru Agerpres, că, în ultima lună, s-a dublat numărul de solicitări pentru COVID 19 şi că, în multe situaţii, pacienţii exagerează simptomele, ceea ce face ca, uneori, drumul Ambulanţei să fie degeaba.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Liliana Nicolae