Confidenţialitate

Medicii constată că tot mai mulți tineri fac forme medii și severe de boală, după ce se infectează cu SARS-CoV-2

Sunt tineri infectați cu noua tulpină britanică, dominantă și în țara noastră, a spus în emisiunea Deșteptarea, medicul de boli infecțioase Adrian Marinescu, de la Institutul Matei Balș din Capitală:

„A scăzut vârsta celor care, la un moment dat, au o formă medie sau severă. Nu este așa cum știam până acum, că, în principiu, tânărul face cu o mare probabilitate o formă asimptomatică sau extrem de ușoară. Sunt, din păcate, și cazuri cu forme medii sau severe. Aici ar fi o diferență, în ceea ce privește simptomatologia nu sunt semnificative și e foarte greu ca cineva, în momentul  în care are anumite simptome, să-și dea seama despre ce tulpină e vorba, este imposibil și, de altfel, nici medicul nu poate să o facă.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Medicul Adrian Marinescu crede că valul 3 al pandemiei s-a produs pe fondul relaxării și al oboselii. Despre reinfectarea unor persoane cu coronavirus spune că s-ar putea produce, dar mai târziu, odată cu răspândirea tulpinilor din Brazilia și Africa de Sud:

„Valul al treilea este în primul rând un val pe plan psihologic, pentru că este evident că toată lumea a obosit și e foarte greu, în momentul de față, să te gândești că vei mai avea o perioadă, să sperăm că nu prea lungă, în care vei mai avea probleme. În plan individual, nu am reușit toți să ne vaccinăm în așa fel încât să fim toți protejați. Singura tulpină care vine cu multe cazuri, deocamdată, e cea din Marea Britanie. Dacă vorbim de Brazilia sau Africa de Sud, probabil că vom vedea infectări cu aceste tulpini mai târziu. Discuția cu reinfectările probabil că va veni ceva mai târziu. În timpul pandemiei, numărul reinfectărilor a fost foarte mic, de cele mai multe ori a fost o infecție prelungită.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Numărul infectărilor cu coronavirus este în creștere, de la o zi la alta, în România. În ultimele 24 de ore, au fost raportate peste 4.500 de noi cazuri și 100 de decese, unul dintre ele la categoria de vârstă 30-39 de ani.