Medicii atrag atenţia asupra riscurilor de îmbolnăvire după primul weekend de relaxare

Medicii spun că românii trebuie să aibă grijă în continuare pentru a se feri de COVID-19, chiar dacă acum pot ieşi din casă. Ei sunt de părere că „s-a dat un semnal de relaxare care s-a înțeles greșit”.

„S-a dat un semnal de relaxare care s-a înţeles greşit de către o bună parte din populaţie. Faptul că nu mai sunt amenzi, că nu mai există sancţiuni a determinat o bună parte din tineri şi asta mă sperie cel mai tare, că tinerii păreau cei mai responsabili, au ieşit fără să mai respecte nicio restricţie vizavi de mască şi de distanţă”, a declarat pentru Mediafax managerul Spitalului Victor Babeş din Bucureşti, dr. Emilian Imbri.

Medicii spun că cei care nu respectă pentru încă o perioadă măsurile de distanţare socială, au toate şansele să se îmbolnăvească.

„Ne aşteaptă ce este mai rău. Suntem două categorii, persoane care au făcut această boală şi persoane care încă nu au făcut această boală. Şi cei care au făcut vor avea această imunitate care nu ştim pentru cât timp îi va proteja. Persoane care nu au făcut riscă să se încadreze în rândul celor care vor face. Poţi să mergi în zona de risc sau de deces sau poţi să mergi în zona cealaltă în care treci cu bine peste această boală” a mai spus dr. Emilian Imbri.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, luni, 165 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2.

Totalul contaminărilor a ajuns la 17.036 în România.

1.107 persoane au fost răpuse de COVID-19, forma agresivă de pneumonie cauzată de noul coronavirus.

În secțiile ATI, în acest moment, sunt internaţi 193 de pacienţi.

Dintre persoanele testate pozitiv, 9.930 au fost declarate vindecate şi externate.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS