Confidenţialitate

Medici: De miercuri, răniţii în incendiul din club vor fi operaţi

Răniţii în incendiul de la Colectiv vor fi supuşi, începând de miercuri, unor intervenţii chirurgicale, care vor fi particularizate în funcţie de evoluţia fiecărui pacient.

Această etapă este foarte importantă, a declarat prof dr Ioan Lascăr, şeful comisiei de coordonare a activităţii în spitalele în care sunt internaţi răniţii.

Potrivit profesorului Ioan Lascăr, echipele de medici trebuie să găsească momentul cel mai potrivit pentru a scoate suprafeţe cât mai mari şi pentru a-i aşeza într-o stare cât mai aproape de cea din care să poată fi aşezaţi într-o secţie de chirurgie plastică normală, după care să ajungă acasă în timpul cel mai scurt.

La rândul său, managerul SUUB, Cătălin Cârstoiu, a spus că operaţiile vor începe împreună cu Spitalul “Grigore Alexandrescu”, pentru că Spitalul Municipal are o secţie destul de mică de chirurgie plastică.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Dorel Săndesc, specialist în terapie intensivă, a spus că rănile bolnavilor sunt grave, complexe şi ciudate.

În urma incendiului care a avut loc, vineri seară, în Clubul Colectiv, și-au pierdut viața 32 de persoane și au fost rănite aproape 200.

Peste 130 de oameni răniți în incendiu sunt încă internați în spitalele din Capitală, din care peste 80 în stare gravă sau critică.