Confidenţialitate

Medicamentul AstraZeneca, pe bază de anticorpi COVID-19, are o eficacitate de 83% în a preveni infectările | AUDIO

Medicamentul produs de AstraZeneca are o eficacitate de 83% în prevenirea infectărilor. Medicamentul este realizat pe bază de anticorpi COVID-19. Este un tratament preventiv și care a dat rezultate și în urma administrării în primele 3 zile după infectare. Sunt concluziile prezentate, astăzi, de reprezentanții companiei.

Medicamentul cu rol preventiv împotriva coronavirusului, produs de AstraZeneca, a fost testat timp de 6 luni. Pe bază de anticorpi, AZD7442, cum este numit medicamentul, are o eficacitate de 83% în reducerea riscului de a contracta o formă simptomatică a Covid – arată rezultatele prezentate de producători. Ar fi un pas important având în vedere așteptarea pe care o are întreaga planetă în privința tratamentelor cu rol preventiv.

Pe de altă parte, compania anglo-suedeză a anunțat că un studiu separat în rândul pacienților cu forme uşoare până la moderate COVID, a arătat că o doză mărită din același medicament, a redus cu 88 la sută riscul de agravare a stării. În acest caz, medicamentul a fost administrat în cel mult 3 zile de la apariția primelor simptome.

În octombrie, AstraZeneca a înaintat o cerere către Administrația americană pentru Alimente și Medicamente pentru o autorizație de utilizare de urgență pentru AZD7442.

Citește și: Irlanda reintroduce restricți COVID din cauza creșterii numărului de cazuri | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.