Confidenţialitate

Irlanda reintroduce restricți COVID din cauza creșterii numărului de cazuri | AUDIO

În Irlanda, barurile şi cluburile de noapte se vor închide din nou mai devreme, începând de joi, 18 noiembrie 2021, din cauza creşterii numărului de cazuri de covid. În acelaşi timp, autoritățile încearcă accelerarea administrarii dozelor de rapel din vaccinurile împotriva virusului SARS-CoV-2.

Populaţia Irlandei este imunizată în proporţie de peste 90%, iar în urmă cu două luni guvernul de la Dublin anunţa că intenţionează să renunţe în câteva săptămâni la majoritatea restricţiilor. În 22 octombrie s-a renunţat la interdicţia de circulaţie după 23:30, iar angajaţii care lucrau în regim de telemuncă au fost încurajaţi să revină la sediile companiilor. Numai că, între timp, numărul de cazuri a crescut din nou aproape de recordul din ianuarie.

Așa că, de astăzi, barurile, cluburile şi restaurantele vor fi obligate să îşi închidă porţile la miezul nopţii. În plus, dovada vaccinării, deja necesară în aceste localuri, va fi cerută şi pentru accesul în cinematografe şi teatre.

Tuturor angajaţilor li se recomandă să lucreze de la domiciliu, dacă există această posibilitate.

Oficialii din domeniul sanitar au avertizat că în săptămânile viitoare va creşte presiunea asupra spitalelor. Ei susțin că eficienţa vaccinurilor scade după câteva luni, acesta fiind un factor-cheie în noua creştere a numărului de îmbolnăviri. Criticii acuză guvernul de la Dublin că a renunţat prea devreme la restricţii.

Sursa foto: Inquam / Octav Ganea

Citește și: Comisarul european Thierry Breton, la București pentru răspunsuri despre gestionarea crizei Covid

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.