Confidenţialitate

Medicamente pentru diabet, vândute ca medicamente pentru slăbit de un grup care falsifica rețete compensate. 13 persoane, între care 4 medici și o asistentă, reținute | AUDIO

13 persoane au fost reținute în București pentru că făceau parte dintr-o rețea care ar fi falsificat sute de rețete compensate. Obțineau astfel medicamente pentru diabet, decontate de stat, pe care le vindeau apoi pe internet ca medicamente pentru slăbit. Printre persoanele reținute se află 4 medici și o asistentă de la o clinică privată din sectorul 1 al Capitalei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Timp de un an de zile, o asistentă medicală în vârstă de 32 de ani, care era și recepționeră la o clinică privată din sectorul 1 al Capitalei ar fi falsificat sute de rețete pentru a obține astfel medicamente gratuite pe care le vindea apoi la negru.

Potrivit Poliției Române, asistenta era ajutată de 4 medici din acea clinică privată care prescriau medicamentele, deși nu aveau competențe în acest sens. În rețea erau implicați și farmaciști și apropiați ai asistentei medicale.

Surse citate de G4Media susțin că din ianuarie anul trecut și până la începutului acestui an, asistenta a reușit să falsifice peste 700 de rețete compensate, iar medicamentele obținute gratuit erau vândute pe Facebook și alte platforme online ca medicamente pentru slăbit.

Polițiștii spun că bugetul asigurărilor de sănătate a fost prejudiciat cu peste un milion de lei. Asistenta și cei patru medici au fost reținuți alături de alte 8 persoane. Toți vor fi prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă.

În urma perchezițiilor desfășurate în București și în Ilfov, la sediul clinicii private și la domiciliile suspecților, polițiștii au ridicat mai multe bunuri și probe. Cei 13 suspecți sunt acuzați de fals informatic în formă continuată și înșelăciune.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Grenadă fără încărcătură explozivă, găsită pe o stradă din sectorul 3. Elevii unei școli din apropiere au fost evacuați | AUDIO