Confidenţialitate

Medic trimis în judecată pentru vătamarea unui făt în timpul nașterii prin cezariană. Copilul a rămas cu sechele pe viață

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au trimis un medic în judecată pentru vătamarea unui făt în timpul nașterii. Copilul a supraviețuit, dar potrivit anchetatorilor el a rămas cu sechele pe viață.

După aproape 5 ani de cercetări, procurorii au ajuns la concluzia că medicul curant obstetrician nu a făcut operația de cezariană mamei imediat, adică în cel mult 30 de minute așa cum ar fi trebuit.

Îl acuză pe doctor că deși la ora 13.30, s-a ajuns la concluzia că fătul suferea acut, a făcut operația de cezariană după aproape 50 de minute.

Astfel copilul a făcut a făcut hipoxie, adică a rămas prea mult fără oxigen, iar din această cauză, copilul va avea nevoie de asistență medicală toată viața.

Totuși, procurorii cred că medicul a comis infracțiunea de vătamare a fătului neintenționat ceea ce i-ar putea reduce pedeapsa la jumătate, dacă va fi condamnat de judecători.

Pedeapsa pentru vătămarea fătului, în timpul naşterii, care a cauzat ulterior copilului o vătămare corporală, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Pacienții ar putea să se programeze contracost la un anumit doctor de la stat în afara programului. „Nu cred că se va întâmpla”, spune președintele Colegiului Medicilor