Medic din Timișoara, la Europa FM: Va fi jale în luna aprilie! O să se sune la salvare și nu o să aibă cine sa vină | AUDIO

Cadre medicale din întreagă țară reclamă că nu au echipamente care să le protejeze de infecția cu noul coronavirus.

Refuză să își divulge identitatea, de teamă că își vor pierde locurile de muncă.

Un doctor de la un spital din Timișoara povestește la Europa FM că achizițiile s-au făcut insuficient și tardiv.

“Dacă eu primesc o mănușă pe zi, pe semnătură, ce fac cu ea? Dacă vreau să merg la WC, trebuie să îmi dau hainele jos, că-s femeie, că-s bărbat… Voi mai primi alta? Ce să fac cu o mască pe zi? Când ministrul spune că o oră și jumătate [trebuie – n.r] să stai cu ea, ca să fii protejat. Pe mine nu mă mint, căci știu ce va urma. Nu-i numai spitalul meu! În niciun spital nu sunt suficiente, pentru că achiziția s-a făcut prea târziu! Uitați-vă câți angajați spun că nu sunt [suficiente materiale sanitare – n.r]. Sunt zeci de spitale! Dacă e să credeți, pe cine veți crede?”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Medicul insistă ca tot personalul unității clinice de urgență să fie testat pentru depistarea noului coronavirus și spune că atât el, cât și ceilalți colegi sunt speriați.

“Trebuie testați toți pacienții care intră în spital. Nu sunt 200 pe zi. Ei pot fi mii pe zi, dar nu sunt testați. Dacă nu se vor testa, o să cadă medici, unul după altul. Maxim într-o lună nu o să aibă cine să vă trateze. Maxim! În maxim o lună, o să se sune la Salvare și nu o să aibă cine să vină. Va fi jale! Italia va fi urmată de România. Rândul morților va crește vertiginos”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La adresa solidaritate@europafm.ro, așteptăm mesajele cadrelor medicale aflate în prima linie de luptă cu noul coronavirus. Credem că medicii și asistentele sunt primii care trebuie sprijiniți pentru a ne putea ajuta la rândul lor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS