Medic de la Spitalul bucureștean “Sf Ioan”: Improvizăm cum putem! Suntem foarte speriați | AUDIO

Cadre medicale din întreagă țară semnalează, la Europa FM, că nu au echipamentele necesare care să le protejeze de infecția cu noul coronavirus.

De teamă că își vor pierde locul de muncă, acestea ezită să își divulge identitea.

Un doctor de la Spitalul bucureștean “Sf. Ioan” ne-a povestit că este nevoit să își aducă de acasă mască de protecție.

“Ni se dă câte o mască, din asta banală, nu de protecție specifică coronavirusului. Noi le zicem măști de zugrav. Medicii de gardă, care consultăm pacienții în UPU, nu avem materiale de protecție specifice coronavirusului. Viziere, ochelari, nici pomeneală! Nu le-am văzut… Fiecare improvizăm cum putem. Avem măști cu care venim de acasă (…) Ni se spune că, deocamdată, noi nefiind spital de linia 1, nu este nevoie să purtăm echipament specific. Însă, nu poți spune că nu pacient care se prezintă la UP nu are coronavirus”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Medicul insistă ca tot personalul din spitale să fie testat pentru depistarea noului coronavirus:

“Suntem foarte speriați. Suntem speriați de amploarea situației, care nu ține numai de spitalul nostru, și de faptul că nu suntem protejați. Am văzut co boala atinge și persoane foarte tinere. Avem o colegă de la ATI Gerota, care este intubată. O doctoriță care are în jur de 40 și ceva de ani. Suntem foarte speriați, și noi și familiile noastre. Testare masivă a personalului medical, în integralitatea sa, asta este ceea ce ne trebuie”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La adresa solidaritate@europafm.ro, așteptăm mesajele cadrelor medicale aflate în prima linie de luptă cu noul coronavirus. Credem că medicii și asistentele sunt primii care trebuie sprijiniți pentru a ne putea ajuta la rândul lor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS