Confidenţialitate

Medic de familie din Prahova, conspirații despre COVID-19 în fața elevilor de liceu | AUDIO

Inspectoratul Şcolar Prahova şi Colegiul Medicilor s-au autosesizat după ce un medic din Câmpina a îmbrățișat teoria conspiraţiei COVID, la o oră de dirigenție, la Şcoala Altfel.

Printre altele, medicul le-a spus elevilor de a XII-a de la Liceul Forestier că SARS-CoV-2 ar fi fabricat de mâna criminală a omului şi că ar fi folosit că armă biologică. Cel mai probabil, profesoara care a organizat întâlnirea va fi sancționată.

Dan Gavrilescu are 65 de ani şi este medic de familie în Câmpina. Spune că nu se vaccinează împotriva COVID-19 şi că nu regretă nimic din ce le-a spus elevilor. Printre ei, s-a numărat şi fiica lui. Singurul regret al medicului este că a postat pe reţelele de socializare filmarea:

-I-am îndemnat să gândească și să aibă discernământ, să nu ofere pe nemestecate ce li se oferă din media.

-Le-ați spus copiilor că virusul este fabricat de mâna omului?

-Bineînțeles că am spus lucrul ăsta, pentru că ăsta este adevărul. (…)

-Sunt alte voci care spun că nu e așa, de exemplu OMS tocmai s-a întors din China și a făcut o anchetă.

-Lăsați-mă cu OMS că nu știți ce clocește ea.

Medicul în cauză își bazează convingerea pe afirmația unui singur virusolog, deși alte mii au declarat că SARS-CoV-2 a apărut cât se poate de natural. Ba chiar, în lumea teoriilor conspirației, există unele care susțin că și HIV ar fi fost un virus de laborator.

Cele mai multe astfel de idei vin de la oameni fără specializare în domeniul bolilor infecțioase. Între timp, cei mai mulți infectionisti, virusologi și epidemiologi spun că aceste teorii sunt, pur și simplu, false.

Acum, in cazul de la Campina, Inspectoratul şcolar s-a autosesizat. Inspectorul şcolar general Prahova, Ilona Rizea:

“Este o situație regretabilă. Doamna dirigintă și-a asumat vina că nu a întrerupt acea intervenție a medicului. Schimbarea dirigintelui este decizia Consiliului de Administrație al școlii.”

Consiliul se va întruni luni şi va lua o decizie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Liliana Nicolae

Foto: Ziarul Incomod