Medic clujean condamnat la închisoare cu executare

Doctorul Florin Răcășan, un renumit ortodep de la Spitalul de Recuperare din Cluj, a fost condamnat la doi ani și zece luni de închisoare cu executare pentru luare de mită în formă continuată. Ortopedul nu va mai putea practica medicina timp de doi ani după executarea pedepsei. Decizia instanței poate fi, însă, contestată la Curtea de Apel.

Medicul a fost prins în flagrant vara trecută, în timp ce primea 600 de euro mită, de la tatăl unui băiat pe care îl operase. Bărbatul i-a făcut plângere la Poliție, iar doctorul a fost arestat chiar în spital. Anchetatorii au stabilit că medicul a cerut mită și de la alte persoane, de cel puțin 15 ori.

Reținut de autorități, acesta a fost trimis în arest la domiciliu, iar după 30 de zile tribunalul l-a lăsat în libertate sub control judiciar.
În luna martie a acestui an, doctorul obținuse la tribunal eliminarea controlului judiciar pentru a se putea întoarce să lucreze în spital. Decizia a fost motivată de instanță drept o „necesitate” în condiții de pandemie, când e nevoie de cât mai mulți medici în lupta anti-covid.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS

Articole Similare