Confidenţialitate

Medalia Verde: Festivalul timișorean „La Pas”, o lecție despre combaterea risipei alimentare | AUDIO

O lecție despre cum mâncăm sănătos și cum consumăm responsabil vine de la Timișoara. Și nu doar pentru că am sărbătorit săptămâna aceasta ziua Mondială a Alimentației, ci pentru că o organizație din orașul de pe Bega face asta de 3 ani, timp în care a strâns, în jurul ei, o mulțime de pasionați de mâncare, cultură și consum sustenabil.

Cei care au participat la festivalul gastronomic La Pas, care a avut loc weekend-ul trecut în Timișoara, au aflat că, risipa alimentară nu e așa de greu de combătut: au mâncat o supă extrem de gustoasa făcută din legume care nu mai îndeplineau standardele expunerii în supermarketuri, dar au băut și o bere făcută din resturi de pâine.

Mihaela Vețan de la Asociația CRIES (Centrul de Resurse pentru Iniţiative Etice şi Solidare), organizatorul festivalului La Pas, a povestit că se duc negoieri cu autoritățile pentru a subvenționa o parte din prețul produselor alimentare locale.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ascultă mai jos cea mai recentă ediție Misunea Verde: