
Resurse precum apa sau energia electrică sunt acum folosite cu mult mai multă responsabilitate de elevii mai multor școli clujene. Asociația Life Education for all a înlocuit sistemul de iluminat al unităților școlare cu becuri economice, care funcționează pe bază de senzori.
Același lucru s-a întâmplat si cu robineții din băi. În plus, copiii învață să planteze, pentru că au sere în școli, participă împreună cu profesorii la acțiuni de ecologizări în zonele unde locuiesc și fac obiecte din materiale reciclabile pe care apoi le vând la târguri caritabile.
Și educația despre natură nu se oprește aici, membrii Asociației Life Education for all au amenajat în aproape 40 de școli din județul Cluj, dar și din țară, spații de învățare în aer liber si, periodic organizează excursii în zone protejate din Parcul Natural Apuseni.
Oana Mândruț, președintele Asociației Life Education for all, a povestit la Misiunea Verde că educația de mediu în școli se face în același timp pentru elevi și profesori, iar lecțiile în aer liber ajută la sănătate copiilor.
Ascultă mai jos cea mai recentă ediție Misunea Verde:
Foto: Shutterstock