Confidenţialitate

Medalia Verde: „Cei 17 magnifici care au schimbat viitorul”

Un spectacol inedit de teatru îi ajută pe liceeni să conștientizeze problemele de mediu, dar mai ales să găsească soluții pentru ele. Inițiativa primește, în această săptămână, la Europa FM, Medalia Verde. „Cei 17 magnifici care au schimbat viitorul” este parte din proiectul de educație non-formală cu același nume desfășurat de Asociația Beneva cu sprijinul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă.

Prin acest proiect cultural și educativ Asociația Beneva a folosit teatrul ca instrument de promovare a conceptului de dezvoltare durabilă, prezentându-le elevilor din 14 licee bucureștene Agenda 2030 pentru Dezvoltare Durabilă, sub forma unui spectacol multimedia de o oră, transmis în sistem live streaming. Spectacolul a combinat în mod inovator performanța actoricească cu proiecții digitale și efecte vizuale speciale. Astfel liceenii au învățat despre obiectivele de dezvoltare durabilă urmărind un spectacol co-creat și pus în scenă de adolescenți. Proiectul a urmărit să-i provoace pe liceeni să se gândească cum se pot implica în realizarea celor 17 obiective de dezvoltare durabilă stabilite de Organizația Națiunilor Unite. La finalul fiecărui spectacol au avut loc discuții între elevi și moderatorii Asociației pe tematica abordată.

Spectacolul a fost urmărit de elevi din liceele: Colegiul Tehnic Media, Liceul Teoretic Decebal, Colegiul Național Aurel Vlaicu, Liceul Tehnologic Nikola Tesla, Colegiul Național Cantemir Voda, Colegiul Național Elena Cuza, Colegiul Național Grigore Moisil, Liceul Teoretic Nichita Stănescu, Liceul Teoretic Nicolae Iorga, Colegiul Romano-Catolic Sfântul Iosif, Colegiul Național Gheorghe Șincai, Colegiul Național Victor Babeș.

Spectacolul a fost co-creat și jucat de de Mara Zlătaru, Julia Moraru, Dragoș Prundeanu, Luca Udățeanu și Petru Georoiu, care au fost îndrumați de Dani Ionescu, regizorul piesei.

Luca Udățeanu, elev la Colegiul Național de Artă Dinu Lipatti, a povestit la Misiunea Verde despre cum a luat naștere piesa și ce-și propune proiectul:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.