Meciul de box dintre Floyd Mayweather și Conor McGregor ar avea încasări de un miliard de dolari

Cel mai bogat și mediatizat boxer din istorie – Floyd Mayweather este la un pas de întoarcerea în ring, la un an de la retragerea oficială, miza fiind un meci foarte controversat.
Presa britanică anunță că fostul campion mondial, neînvins în cariera profesionistă, ar fi ajuns la un acord pentru o confruntare cu irlandezul Conor McGregor, luptător de arte marțiale mixte. O întâlnire ar putea avea loc însă abia anul viitor, când McGregor nu va mai avea contract cu divizia UFC – “Ultimate Fighting Championship”.

Mayweather, care va împlini luna acesta 40 de ani, s-a retras din box cu 49 de victorii și nicio înfrângere. Conor McGregor are 28 de ani și deține centura maro la Jiu-Jitsu brazilian, fiind expert și în Taekwondo sau Wrestling.

Eventuala luptă este aspru criticată în publicațiile americane de box, care susțin că irlandezul nu ar avea nicio șansă după regulile de box clasic, în ciuda diferenței de vârstă. Dacă se va concretiza însă, o gală cu cei doi în prim plan ar atrage încasări de până la un miliard de dolari, conform studiilor de marketing din sporturile de contact.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS