Confidenţialitate

Mecanicii de locomotivă pichetează joi Ministerul Transporturilor

Federaţia Mecanicilor de Locomotivă din România va picheta joi Ministerul Transporturilor, între orele 10.00 – 13.00, reprezentanţii Federaţiei fiind nemulţumiţi de situaţia dezastruoasă a sistemului feroviar cu impact asupra condiţiilor de muncă şi a salarizării.

Federația reclamă și situaţia conflictuală dintre CFR Marfă şi Compania Naţională CFR SA, respectiv împingerea operatorului naţional de transport feroviar de marfă către faliment sau, mai grav, către dizolvare. Federaţia solicită, totodată, adoptarea Statutului Personalului Feroviar, un proiect de lege care actualmente stagnează în Camera Deputaţilor, notează Agerpres.

În data de 29 martie, mecanicii de locomotivă au anunţat că vor picheta, în zilele de 5, 12 şi 19 aprilie, Ministerul Transporturilor, iar pe 23 aprilie va fi organizat un marş către Guvern, din cauza situaţiei din sistem.

Pe de altă parte, preşedintele federației Iulică Măntescu a mai tras un semnal de alarmă privind situaţia a 7.500 de persoane, salariaţii CFR Marfă, care riscă să nu îşi primească salariile de Paşti, acesta făcând apel la autorităţile statului să se găsească soluţiile cele mai bune.

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a afirmat, la începutul săptămânii trecute, că CFR Marfă a acumulat o datorie netolerat de mare la CFR Infrastructură, de peste 100 de milioane de euro, iar dacă CFR Infrastructură ar folosi toţi banii pe care îi are de primit de la această companie am avea sute de kilometri de pe care restricţiile ar fi ridicate.