Confidenţialitate

MEC: Peste 4.500 de școli funcționează în scenariul roșu

Numărul școlilor care funcționează în acenariu roșu a depășit 4.500, potrivit Ministerului Educației și Cercetării (MEC).

Conform unui comunicat al MEC, 7.967 de unități de învățământ sunt incluse în scenariul 1 sau verde, cu participarea zilnică față în față a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

Alte 5.187 de unități de învățământ funcționează în scenariul 2 sau galben, în care o parte dintre elevii unei școli fac ore online, iar ceilalți merg la cursuri față în față, prin rotație.

4.502 de unități de învățământ sunt vineri în scenariul 3 sau roșu, care implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

MEC menționează că dintre cele 4.502 de unități aflate în această situație, 355 de unități de învățământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 4.147 unități de învățământ figurează în acest scenariu ca urmare a ratei de incidență a cazurilor din localitatea în care funcționează ori a infrastructurii școlare/școli în care se execută diverse lucrări de reabilitare.