Confidenţialitate

Matteo Politi, arestat preventiv

Judecătoria Sectorului 1 a emis, joi seara, un mandat de arestare preventivă pe numele italianului Matteo Politi, sub acuzaţia de înșelăciune și de exercitarea fără drept a profesiei de medic.

Individul, care a pretins că este chirurg estetician şi a operat în mai multe clinici private din România, a fost reţinut miercuri seară. Anterior, individul a fost prins pe când încerca să iasă din ţară, pe la vama arădeană Curtici.

Matteo Politi a primit, în martie 2018, cod de parafă de la Biroul de Informatică şi Biostatistică Medicală a Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat – la Europa FM – că funcţionara responsabilă a recurs la acest gest “din milă”.

Femeia este cercetată disciplinar.

DSP a anunţat că vor fi verificate toate codurile de parafă eliberate în 2018.

Ministerul Educaţiei a transmis că a recunoscut diploma medicului fals italian în aprilie anul trecut, precizând că, în respectivul atestat, era specificat faptul că acestuia îi este interzis să exercite profesia de medi

Între timp, unele victime ale acestuia prind curaj să vorbească. De altfel, persoanele care deţin informaţii despre acest individ pot să contacteze reprezentanții Direcţiei de Sănătate Publică

Colegiul Medicilor face verificări suplimentare. Există cel puţin alte două suspiciuni de practică ilegală.

Avocatul Poporului s-a autosesizat în acest caz, anchetând posibila încălcare a dreptului la ocrotirea sănătăţii.