Matinalii din Deşteptarea au aflat ce-i cu betoniera pe care o cumpără Senatul – AUDIO

Vlad Petreanu şi George Zafiu au aflat în Deşteptarea de miercuri poveste din spatele betonierei pe care o cumpără Senatul.

…totul în spiritul zilei de 1 aprilie.

Pentru că marţi matinalii au avut ştirea asta – că Senatul cumpără, printre alte materiale, şi o betonieră – Vlad Petreanu şi George Zafiu au continuat povestea de Ziua Păcălelilor, discutând cu un ‘funcţionar’ care le-a explicat de ce parlamentarii au nevoie de o betonieră.

Astfel, ştirea de 1 aprilie a fost: Senatul are în plan să betoneze terenul din jurul Casei Poporului, până la Catedrala Mântuirii Neamului.

Ca să înţelegeţi despre ce vorbim aici: terenul împrejmuit de gardul Palatului Parlamentului are 35 de hectare. Cât din asta vor să betoneze senatorii nu e clar, dar nu pare a exista o limită. În plus, Senatul ar dori, cităm, ‘recondiţionarea şi înălţarea zidului care înconjoară Palatul Parlamentului cu cel puţin 20 de cm din raţiuni de securitate şi pentru izolavrea fonică suplimentară a clădirii’.

‘Funcţionarul’ cu care a vorbit Iorgu Ianoşi spune că se cheltuiesc foarte mulţi bani cu întreţinerea spaţiului verde şi că betonarea curţii ar aduce economii la buget, plus că mulţi dintre parlamentari se plâng de alergii la polen primăvara. O parte din conversaţia lui Iorgu Ianoşi cu domnul Tanasianu de la Achiziţii Senat, pe care Vlad şi George au descris-o ca fiind epocală, a putut fi ascultată în matinal, iar înregistrarea integrală este aici.