Măsuri sporite de securitate la București, în așteptarea liderilor Uniunii Europene

S-au luat măsuri sporite de securitate la București în așteptarea liderilor Uniunii Europene și cei 28 de comisari europeni.

La Ateneu, va avea loc diseară ceremonia oficială de lansare a Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

S-au făcut pregătiri pe aeroportul Otopeni, la Salonul Oficial, și pe drumul spre centrul Bucureștiului, pe traseul pe care se vor deplasa oficialii europeni.

Cum era de așteptat, vor fi restricții în trafic.

Aeronavele liderilor europeni aterizează pe aeroporturile Otopeni și Băneasa, unde s-au luat măsuri sporite de securitate.

Pe aeroportul Otopeni, Salonul Oficial a fost special amenajat pentru primirea oaspeților, o investiție de 150.000 de euro.

Echipa de protocol a fost suplimentată pentru ca totul să se desfășoare impecabil.

De asemenea, pentru oficialii europeni care nu vor gi primiți la Salonul Oficial, au fost stabilite rute VIP pentru a reuși să treacă mai repede de verificarea documentelor și să tranziteze cât mai ușor aeroportul.

Traseele spre centrul Bucureștiului sunt verificate din timp de pirotehniști. Dinspre aeroport spre capitală vor porni coloane oficiale iar Serviciul de Protecție și Pază pune la dispoziție mai multe mașini blindate.

De la ora 19.00, după o ceremonie de deschidere, la Ateneu va urma un concert inaugural iar de la ora 20.00, sunt programate discursurile premierului Viorica Dăncilă, președintele Parlamentului European, Antonio Tajani și președintele Consiliului European, Donald Tusk.

Încă de la ora 15.00 și până la ora 23.00 traficul rutier va fi restricționat pe străzile Benjamin Franklin, Constantin Esarcu şi Nicolae Golescu.

De asemenea, traficul rutier şi pietonal va fi restricţionat pe strada Episcopiei, între orele 19.30 – 20.00, şi între orele 21.30 – 21.45 pe Calea Victoriei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS