Confidenţialitate

Măsuri sporite de ordine pentru meciul FC U Craiova 1948 – Universitatea Craiova

Autoritățile au dispus măsuri sporite de ordine au fost dispuse pentru partida de fotbal dintre FC U Craiova 1948 şi Universitatea Craiova, programată duminică de la ora 21.00, meciul fiind considerat unul cu grad de risc ridicat.

“Pentru desfăşurarea în condiţii de ordine şi siguranţă publică a acestui eveniment sportiv, Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova, alături de celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, va lua măsuri pentru deplasarea în condiţii de siguranţă a suporterilor la şi de la stadion, precum şi pentru asigurarea unui climat de siguranţă la nivelul municipiului Craiova. Jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova şi Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj vor acţiona pentru asigurarea ordinii publice în imediata apropiere a arenei sportive, precum şi pe traseele de deplasare ale suporterilor, pentru prevenirea apariţiei unor evenimente de natură să afecteze climatul de ordine şi siguranţă publică”, precizează Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova.

După ce în mediul on-line au fost postate diverse mesaje cu privire la faptul că suporterii celor două echipe de fotbal intenţionează să se reunească în grupuri mai mari în zona centrală a municipiului Craiova, instituţiile MAI le recomandăm acestora “să îşi exprime sentimentele de bucurie sau dezaprobare în mod civilizat, să nu se implice în incidente, care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, să se delimiteze de orice formă de violenţă verbală sau fizică şi să respecte indicaţiile forţelor de ordine, în vederea prevenirii unor evenimente ce pot să ducă la tulburarea ordinii publice”.

“Facem apel către susţinătorii celor două echipe să conştientizeze situaţia epidemiologică actuală şi să respecte măsurile stabilite de organizator şi de forţele de ordine. Suporterii vor avea acces pe stadion începând cu ora 19,00, pe baza biletelor şi a documentelor care confirmă respectarea regulilor sanitare şi epidemiologice. (…) Spectatorii nu au voie să introducă în stadion băuturi alcoolice, materiale pirotehnice interzise de lege ori alte obiecte care pot pune în pericol securitatea participanţilor la această competiţie sportivă. Este interzisă afişarea de inscripţii care incită la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă”, conchide Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova.