Confidenţialitate

Măsuri speciale anti-caniculă în multe orașe

În multe orașe în care temperaturile sunt extrem de ridicate primăriile  au  instalat corturi de prim ajutor și de distribuție a apei potabile. În București, primăria a pus la dispoziție și un număr de telefon pentru cei care au probleme de la căldură. Aceştia pot suna la 0.800.800.868 – o linie verde unde pot solicita ajutor.

În cele mai aglomerate zone din Bucureşti au fost montate 15 corturi anti-caniculă şi trei containere speciale, cu aer condiţionat, apă şi personal medical. În plus, fântânile arteziene vor fi menţinute în funcţiune în permanenţă.

În prima jumătate a zilei, în urma caldurii excesive, serviciul de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov a înregistrat în ultimele 24 de ore, peste 700 de solicitări. Pentru aproape 160 dintre cazuri a fost necesară intervenţia echipelor medicale în spaţii publice. Au fost, de asemenea, 48 de cazuri de leşin.

La Constanța primăria a amenajat 12 puncte de prim-ajutor în oraş, care funcţionează în cluburi de pensionari sau în pavilioane de vară pentru pensionari.

În județul Vrancea, toate competiţiile sportive programate, azi au fost amânate din cauza temperaturilor extrem de ridicate. În plus, și ceremoniile religioase vor avea loc cât mai devreme în acest weekend, pentru ca cei care vin la slujbe să nu li se facă rău de la căldură. Prefectul a cerut dublarea personalului medical de la UPU a Spitalului Judeţean Focşani.

În Ploiești, șase puncte de prim-ajutor medical, dar și puncte de distribuție a apei potabile au fost amenajate , în contextul avertizării cod roșu de caniculă, autoritățile dispunând, totodată, măsuri pentru prevenirea dilatării liniilor de tramvai.