Confidenţialitate

Măsuri noi pe Aeroportul Henri Coandă, în contextul pandemiei de coronavirus

Reprezentanții Aeroportului Henri Coandă anunță ca au fost luate măsuri noi, pentru a limita răspândirea virusului Covid-19.

În prezent, în vederea informării publicului asupra pericolului generat de Coronavirus și asigurării unei distanțe suficiente, de minimum 2 metri, între pasageri care tranzitează Aeroportul Internațional Henri Coandă, au fost amplasate în întreg terminalul – în special în zonele unde se așteaptă pentru diversele formalități – diferite mijloace de informare. Acestea sunt: afișe, marcaje cu text lipite pe pardoseală, clipuri video difuzate pe monitoare dedicate. Totodată, se transmit constant informații pe sistemul de sonorizare, iar personalul aeroportuar comunică pasagerilor necesitatea păstrării distanței. Având în vedere faptul că, recent, declarația pe proprie răspundere a tuturor pasagerilor care sosesc în țară trebuie verificată și avizată, sub semnătură, de personalul DSP, durata pentru controlul documentelor în zona frontierei a crescut substanțial.

În aceste condiții, începând de astăzi, în aeroport au fost dispuse măsuri suplimentare:
– În cazul sosirii a două curse simultan, vor fi utilizate două fluxuri de control diferite.
– În cazul suprapunerii a mai mult de două curse la sosiri, pasagerii celei de-a treia curse (și ai următoarelor) vor aștepta în avion eliberarea unui flux de control.
– Pe culoarul de sosiri, vor fi amplasate benzi de delimitare a liniilor de așteptare și va fi suplimentat personalul aeroportuar din zonă.
– În urma discuțiilor cu reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne, în aceeași zonă vor acționa și polițiști de frontieră.
– Se va crește frecvența de difuzare a anunțurilor audio.